Schilderworkshops – laat je inspireren

Schilderworkshops – laat je inspireren2022-12-04T20:40:42+00:00

Pluk de zomer – schilderworkshop in Limburg

De zomer is een heerlijke tijd van het jaar om aan creatieve experimenten te beginnen en een uitstapje naar de boeiende wereld van de schilderkunst te doen.

In de zomer 2023 is er begin juli weer een driedaagse schilderworkshop in Limburg.

Workshop olieverf: Schilderen in de Limburgse zomer

Deze driedaagse schilderworkshop vindt plaats in een prachtige ommuurde herenboerderij met een grote tuin: De Kasteelse Hof, rustig gelegen in Well, in het Noord Limburgse landschap. We zijn te gast bij de eigenaren Birgit en Gerrit.

Het thema van de workshop is gebaseerd op de prachtige omgeving: het spel van kleuren en vormen van de natuur in zijn oneindige verscheidenheid. In het begin introduceert Peter de opbouw van een schilderij met een paar ideeën en stappen. Eerst schets je met potlood of houtskool en vervolgens schilder je met olieverf op canvas. De formaten kunnen in grootte variëren, van 20 x 20 tot 60 x 60 cm. Tijdens de workshop krijgt elke deelnemer individuele ondersteuning bij het ontwikkelen van zijn/haar schilderij. Schilderdemonstraties, discussies en professionele instructies helpen direct om gevoel voor kleur, vorm en beeldritme te krijgen. Tijdens deze drie dagen ontstaan beelden naar de natuur in het samenspel tussen schilderkunstig realisme en je intuïtie.

De schilderworkshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

Datum: vrijdag 7 juli 2023 t/m zondag 9 juli 2023

Kosten inclusief verblijfskosten: € 465,- resp. € 575,-

Kosten voor mee te brengen materialen (olieverf, penselen, kwasten en een palet): € 87,-
Je kan dit materiaal of bij mij kopen (alleen het complete pakket, geen losse producten) of ervoor kiezen het zelf aan te schaffen.
Als je liever dat laatste wilt, dan a.u.b. met de aanmelding laten weten, dan wordt je een materialenlijst voor de benodigdheden toegestuurd.

Voor meer informatie en voor aanmelding ga naar de website:
https://dekasteelsehof.nl/retraites/20230707-olieverf-schilderen/

Een week schildervakantie in Frankrijk

De schildervakantie in Frankrijk kan helaas wegens omstandigheden in 2022 niet door gaan.
Informatie over een schildervakantie in 2023 is vanaf maart 2023 hier te vinden.