Schildercursus olieverf – voor mensen mét en zonder ervaring

Schildercursus olieverf – voor mensen mét en zonder ervaring2020-04-01T16:41:52+00:00

Schildercursus olieverf in Rotterdam

Tijdens de schildercursus olieverf leer je technieken en vaardigheden en helpt Peter je bij het ontwikkelen van jouw persoonlijke schilderstijl. De schildercursus in Rotterdam bestaat uit 8 lessen op woensdagmiddag of -avond. De eerste cursus in 2020 is op
5 februari begonnen.
Wegens het coronavirus is de cursus die op 1 april zou zijn begonnen opgeschort. Zodra de maatregelen in verband met corona door de overheid worden opgeheven en het weer veilig is voor iedereen word hier een nieuwe startdatum bekend gemaakt.
De eerstvolgende cursus in het najaar begint op 2 september 2020.

Technische onderwerpen

 • Kennis van materialen (penselen, dragers, olieverf enzovoorts).
 • Wat is olieverf en hoe kan je deze zelf maken.
 • Wat is temperaverf, hoe kan je deze zelf maken en gebruiken.
 • Schilderen met een combinatie van olieverf en tempera.
 • Misschien ligt het je meer wat sneller te kunnen werken in een sessie? Daarvoor is de nat-in-nat techniek geschikt die je door middel van demonstratie leert kennen en vervolgens zelf kan oefenen.
 • Je eigen drager maken: het voorbereiden en prepareren van een houten paneel of een linnen doek op spieraam.

Vaardigheden

 • Oefenen van tekenvaardigheid als ondersteuning voor het schilderen. Leren bewust te kijken naar vormen, licht en schaduw, verhoudingen en diepte.
 • Schildervaardigheden.

Creatieve onderwerpen

 • De nadruk ligt op figuratief tekenen en schilderen. In eerste instantie met behulp van eigen meegebracht voorbeeldmateriaal (foto, voorwerp).
 • Inhoudelijke aandachtspunten: compositieregels en inspiratietips. Bij genoeg interesse kan klassikaal naar model (portret/figuur) of stilleven gewerkt worden.
 • Je leert verschillende stofuitdrukkingen en huid (incarnaat) zien en schilderen.
 • Thematische aandachtspunten zoals bijvoorbeeld handen, voeten en ogen tekenen.

Persoonlijke ontwikkeling

Er is altijd aandacht voor je eigen creatieve pad. Zo helpt Peter je bij de ontwikkeling van jouw persoonlijke schilderstijl. Een kleine bibliotheek met boeken over schildertechnieken en andere kunstboeken is aanwezig en mogen als inspiratiebron gebruikt worden.

Kosten en data

De schildercursus is op woensdag. Er is een middagcursus en een avondcursus. In 2020 starten er 4 cursussen: in februari, in april, in september en de laatste cursus begint op 28 oktober 2020. De uiterste termijn om je in te schrijven is twee weken van te voren.

Schildercursus april 2020

Middag
Lestijd: woensdag 13.30 – 16.00 uur
Periode: acht lessen van 1 april t/m 27 mei 2020 (geen les op 6 mei)
Inschrijven: uiterlijk 18 maart.

Avond 
Lestijden: woensdag 19.30 – 22.00 uur
Periode: acht lessen van 1 april t/m 27 mei 2020 (geen les op 6 mei)
Inschrijven: uiterlijk 18 maart.

Schildercursussen 2020

In 2020 starten er nog 2 andere schildercursussen (middag en avond):
De derde cursus begint na de zomer op 2 september en gaat tot 21 oktober, de vierde een laatste cursus in 2020 begint op 28 oktober.

Je kunt je daar al voor inschrijven.

Kosten

Een schildercursus van 8 lessen kost 194 euro incl. 21% btw. Veel basismaterialen zijn bij de cursus inbegrepen, zoals papier en tekenmaterialen. Verf, penselen en kwasten neem je zelf mee. Als je alles nog moet aanschaffen dan kost dat ongeveer 75 euro; je ontvangt een materialenlijst na inschrijving. Koffie en thee tijdens de les zijn inbegrepen. Na inschrijving ontvang je de factuur.

Korting
Peter biedt korting op cursussen vanaf 100 euro, als onderstaande voor je geldt:

10 % Jongvolwassenenkorting voor: studenten MBO, HBO, WO van 18 t/m 24 jaar met kopie van geldige studentenkaart HBO/WO of inschrijvingsbewijs MBO.

10 % korting voor uitkeringsgerechtigden sociale dienst met kopie van geldige uitkeringsspecificatie met een maximaal bruto gezinsinkomen van € 1350,- per maand.

Schrijf je in

Resultaten van cursisten

Hier en selectie van schilderijen van cursisten van Peter.